Povijest tvrtke

Još 1991. godine poduzeće  je osnovao gospodin Krunoslav Petrokov koje još od tada bavi prodajom opreme za centralno grijanje, vodovod, plinske opreme i klimatizacije, a kasnije proširuje svoj asortiman na sanitarnu opremu, keramiku i obnovljive izvore energije.

Od malog dućana u Solarovoj ulici poduzeće se  nakon par godina s porastom obujma poslovanja preselilo na veću lokaciju u Bulvanovu ulicu na Ravnicama koja će ostati sjedištem tvrtke sve do kraja 2006. godine.

2006. godine poduzeće seli na novu još veću lokaciju na Svetu Klaru, Mrkšina ulica gdje prebacuje cijelu svoju logistiku, skladište, urede i prodajni salon. Na Ravnicama, na prostoru stare poslovnice je izgrađena nova stambeno poslovna zgrada, a u prizemlju na 1900 m2 otvoren je novi izložbeno prodajni salon Petrokov. Osim na dvije spomenute lokacije u Zagrebu naša ostala prodajna mjesta nalaze se u Puli, Rovinju, Rijeci i Dugopolju .

S početkom 2012. godine dolazi do spajanja s također obiteljskom austrijskom tvrtkom ODÖRFER.

Danas tvrtka Petrokov želeći pratiti energetske trendove 2012. godine  na svoje krovove u Sv,Klari postavlja fotonaponske ćelije za proizvodnju električne energije snage 400 kw,  a trenutno je i najveća sunčeva elektrana postavljena na krovove nekog objekta u Hrvatskoj. Klikom ovdje možete saznati više o Sunčevoj elektrani Petrokov.